De 4 verschillen tussen marmoleum en PVC

Marmoleum of PVC, welke vloer moet je nou kiezen? Ze zijn beide praktisch, mooi, duurzaam, goed in combinatie met vloerverwarming en ook nog eens super stil. Dus waar zit het verschil in? We geven je 4 verschillen tussen een marmoleum vloer en een PVC vloer.

Wat is het verschil in materiaal tussen Marmoleum en PVC?

Marmoleum is echt een duurzaam product, want het wordt gemaakt van natuurlijke grondstoffen zoals lijnzaadolie, kurk, hars en jute. Super goed voor de natuur en een milieubewuste keuze. PVC bestaat voornamelijk uit kunststof, maar is tegenwoordig ook in een ‘groene’ variant te verkrijgen en dus net zo duurzaam als marmoleum.

Wat is het verschil in onderhoud tussen marmoleum en PVC?

Beide vloeren zijn sowieso goed te onderhouden, al ben je met de ene wat sneller klaar dan de ander. Bij een marmoleum vloer is het belangrijk om rekening te houden met agressieve schoonmaakmiddelen. Die doen de vloer namelijk weinig goeds. Er zijn speciale schoonmaakmiddelen gemaakt voor marmoleum, gebruik die ook echt! Een PVC vloer daarentegen is vrij eenvoudig te onderhouden met een stofzuiger, bezem of een dweil en heeft ook geen speciaal onderhoud nodig. Let wel op de hoeveelheid water die je gebruikt met het dweilen, teveel is nooit goed.

Wat is het verschil in geluid tussen Marmoleum en PVC?

Als een marmoleum vloer op de juiste ondervloer wordt gelegd, wordt er voldaan aan de geluidnorm van 10 decibel. Een PVC vloer daarentegen is nagenoeg helemaal stil.

Wat is het verschil in beschadigingen tussen Marmoleum en PVC?

Het komt vaker voor dan je denkt, iets op de grond laten vallen. Oeps! Gelukkig is Marmoleum van nature een massief materiaal en zeker bestand tegen een stootje. Een PVC vloer is wat gevoeliger, wees daar ook zeker voorzichtiger mee. Deze kan zeker ook tegen een stootje hoor, maar ga het niet uittesten…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: