Interieurtrends 2021

1. Donkerblauw

Goed nieuws voor de liefhebbers van donkerblauw: in 2021 blijven we genieten van donkerblauwe interieurs. En dan hebben we het niet alleen over de muren, maar ook meubels. Door meubels een donkerblauwe kleur te geven krijgen ze een stuk meer karakter dan met een zwart likje verf. Ook oogt het stukken origineler. En dit terwijl het juist heel makkelijk stylen is, want donkerblauw combineert goed met veel verschillende kleuren.

2. Lichte houtsoorten

Licht hout staat natuurlijk mooi in een Scandinavisch interieur, maar past ook ontzettend goed bij een industriële vibe in huis. Denk maar aan lichte MDF-platen. Deze trend komt niet alleen terug in meubels, maar ook op de vloer, de muur en zelfs het plafond.

3. Duurzaam en modern design

Duurzaamheid wordt beetje bij beetje belangrijker in de wereld, en ook in de interieur-industrie komen duurzaamheid en design steeds vaker samen. In 2021 zal dit niet anders zijn. We gaan meer producten van bioplastic zien, gaan vaker voor gerecyclede materialen én gaan voor items die een lagere impact op het milieu hebben.

4. Een statement piece in huis

Een statement piece in huis is een fijne manier om de aandacht meteen naar één punt te brengen. Het is een goed uitgangspunt voor de rest van je interieur, en geeft jouw huis daarmee een stijlvolle look.

5. Natuurlijke elementen

Heb jij al genoeg kamerplanten in huis, of ga je voor méér? Zet verschillende kamerplanten in huis en denk ook eens aan het gebruiken van natuurlijke materialen. Als eerste riep IKEA het materiaal bamboe om tot dé trend van 2020. We verwachten dan ook dat we in 2021 veel bamboe, rotan, hout en steen steeds vaker terug gaan komen in de interieurs.

6. Grijs

Waar je vorig jaar nog vrolijk vertelde dat grijs passé was, is de kleur alweer bezig met een opmars. De standaard grijze muur lijkt nog niet volledig omarmd te worden, maar wél als er gebruik gemaakt wordt van een bepaalde verftechniek. Zo wordt een messy beton-look populair.

7. Face line art

Face line art wordt helemaal hot in 2021. Ja, we zagen de laatste tijd inderdaad al vaker tekeningen van gezichten of leuke gezichten op potjes, maar we hadden niet verwacht dat deze trend lang zou volhouden. Wij vinden de trend in elk geval helemaal leuk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: